Датската компания за търговия на дребно разширява дистрибуционния си център Божурище

...
Датската компания за търговия на дребно разширява дистрибуционния си център Божурище
Коментари Харесай

Най-големият датски търговец на дребно инвестира 12 милиона лева в дистрибуционен център в Божурище

Датската компания за търговия на дребно разширява дистрибуционния си център Божурище с инвестиция на стойност 12 милиона лв.. Първата копка бе направена преди 7 месеца и строителните действия към този момент съм към край, оповестиха от компанията.

Логистична зона 4 влезе публично в употреба тази седмица и към този момент работи с цялостния си потенциал. С новата зона логистичната база в България усилва потенциала си с 30%, а площта си с 14 170 м 2 и 33 нови рампи. Дистрибуционният център на JYSK в Божурище разполага с два изцяло автоматизирани и работещи без човешка интервенция склада с висок луфт - всеки от които с дължина 166 м, широчина 55 м и височина 42.5 м. В оборудването работят към 300 души.

Дистрибуционният Център Божурище ще е с обща повърхност 106 000 кв.м., потенциал от 148 товарни рампи и 122 416 палетоместа. Новата складова част ще се употребява за предпазване, пакетиране, подготовка и експедиция на стокови колета от продуктовата гама на JYSK.

JYSK има открити 47 магазина у нас, в това число и онлайн магазина на веригата. Най-новият обект бе отворен в Кърджали на 25 август 2022 година До края на финансовата година JYSK възнамерява да открие още най-малко 5 нови магазина, както и да модернизира седем от обектите, открити преди 2018 година
 Снимка 593690
" Успяхме да приключим в период плана по разширението на ДЦБ JYSK и можем да стартираме употребата на Логистина зона 4 още при започване на месец ноември ", разяснява Венцислав Чавдаров, логистичен управител Балкани, JYSK ДЦБ.

По думите му Дистрибуционния център си в България, JYSK ще може да обслужва всички над 302 магазина на веригата в района, както и да се приготви за стъпването на компанията на турския пазар, планувано за първото тримесечие на идната година.

JYSK ДЦБ обслужва над 302 магазина в страните от Балканския район и дава отговор за доставките до всички JYSK магазини и онлайн доставки в България, Гърция, Сърбия, Босна и Херцеговина и Румъния, като от септември 2021 година се правят и онлайн доставките до тези страни. JYSK ДЦБ доставя и до франчайз магазините на JYSK в Азербайджан, Албания, Грузия, Косово, Молдова и Северна Македония. Предстои и доставките до Турция да се правят от JYSK ДЦБ.

В интернационален план JYSK има повече от 2500 магазина в 50 страни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР